معارفنا: خطیب اصفهانی گفت: می‌توانید این حقیقت را ازخطابه‌ها و سخنرانی‌های ایشان دریافت کنید.


 

 

به گزارش پایگاه تحلیلی معارفنا؛ به مناسبت رحلت حجت‌الاسلام والمسلمین  شیخ حسن عرفان که از  محققان و پژوهشگران حوزه علمیه بودند با حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی اسماعیل‌پور، استاد حوزه علمیه نبی اکرم(ص) تهران و از دوستان صمیمی ایشان به گفتگو نشستیم.

 

 

حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی اسماعیل‌پور، امام جماعت مسجد حضرت اباالفضل(ع) ستارخان و ملقب به خطیب اصفهانی در گفتگو با ذاکرنیوز، با نام و یاد خدای مهربان با اشاره به آیه 100 سوره نساء «وَمَنْ یُهَاجِرْ فِی سَبِیلِ اللَّهِ یَجِدْ فِی الْأَرْضِ مُرَاغَمًا کَثِیرًا وَسَعَةً وَمَنْ یَخْرُجْ مِنْ بَیْتِهِ مُهَاجِرًا إِلَى اللَّهِ وَرَسُولِهِ ثُمَّ یُدْرِکْهُ الْمَوْتُ فَقَدْ وَقَعَ أَجْرُهُ عَلَى اللَّهِ وَکَانَ اللَّهُ غَفُورًا رَحِیمًا ؛ و کسی که در راه خدا هجرت کند نقاط امن فراوان و گسترده‏ ای در زمین می‏یابد، و کسی که از خانه‏ اش به عنوان مهاجرت به سوی خدا و پیامبر او بیرون رود سپس مرگش فرا رسد پاداش او بر خدا است و خداوند آمرزنده و مهربان است.» گفت: هر کسی کو دور ماند از اصل خویش. باز جوید روزگار وصل خویش.

این کارشناس علوم قرآنی ادامه داد: رحلت شهادت گونه عالم ربانی، دانشمند فرزانه، محقق سخت‌کوش، خطیب توانا، استاد زبردست حوزه علمیه و نویسنده پرتوان، حضرت حجت‌الاسلام حاج شیخ حسن عرفان  (رضوان الله تعالی علیه) را به ساحت مقدس امام عصر (عج) و حوزه‌های علمیه و مراکز فرهنگی کشور و به علمای بزرگوار شهرضا تسلیت می‌گوییم.

خطیب اصفهانی در بیان ویژگی‌های استاد حسن عرفان گفت: استاد کم نظیرمان؛ عرفان از معدود فرهیختگانی بودکه نماد تواضع و فروتنی بود؛ هنگامی که با ایشان روبرو می‌شدی گویا یک انسان عادی است درحالی که در وجود شریفش دریای علم و دانش وفضیلت موج می‌زد.

این کارشناس حوزوی ادامه داد: استاد عرفان(ره)  را باید یک عالم عارف شیعی شناخت که برای شناساندن اسلام راستین در جهان معاصر سراز پا نمی شناخت و لحظه لحظه‌های زندگی‌اش را فدای قرآن واهل بیت (ع) نمود.

حجت‌الاسلام والمسلمین اسماعیل‌پور افزود: استاد عرفان، عالم زمان شناسی بود که با تمام مکاتب الهی و الحادی و مادی آشنایی داشت و در فضایی که طلاب علوم دینی فقط به دروس حوزوی می‌پرداختند؛ ایشان باشخصیت‌های علمی و با فرزانگان دانشگاه و بزرگان حوزه در ارتباط بود و مسائلی که برای نسل جوان مطرح بود به زیبایی و شیوایی پاسخگو بودند.

امام جماعت مسجد حضرت اباالفضل(ع) ستارخان ادامه داد: اینجانب زمانی که قم بودم تلاش می‌کردم در کنار ایشان باشم و از مباحث  علمی، فرهنگی و اعتقادی ایشان بهره ببرم. به گونه‌ای که بعضی دوستان می‌گفتند ایتقدر به دنبال ایشان هستی؟ درپاسخ می‌گفتم: کلام و نگاه و افکار و انگیزه‌های آرمانی و گرایش اعتقادی ایشان به گونه‌ای است که در دیگران کمتر مشاهده می‌شود و به راستی چنین بود.

پژوهشگر حوزه علمیه گفت: استاد عرفان از نوابغ علمای شیعه بود؛ از زبانش واژه‌های لطیف‌تر از حریر می‌تراوید و ژرفناک‌ترین مفاهیم را در قالب زیباترین ‌کلمات ادا می‌کرد و مخاطب در سِحر بیانش مجذوب می‌شد و شما می‌توانید این حقیقت را ازخطابه‌ها و سخنرانی‌ها ایشان دریافت کنید.

وی ادامه داد: مرحوم آیت‌الله العظمی اسماعیل‌پور شهرضایی یکی از اساتید حجت‌الاسلام حسن عرفان بود و به ایشان علاقه فراوانی داشت و در مجالس خود از ایشان دعوت می‌کرد و مرحوم آیت‌الله العظمی اسماعیل‌پور شهرضایی دوست داشتند طلاب از استاد حسن عرفان در بیان معارف و هم در فراگیری علوم حوزوی و هم در تألیف کتاب‌های دینی که مناسب با نسل تحصیل کرده عصرما باشد الگو بگیرند.

حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی اسماعیل‌پور در بیان خاطره‌ای گفت: اولین خاطره من مربوط می‌شود به دوران حکومت نظامی قبل از انقلاب در قم  که در تظاهرات ایشان ناپدید شدند و برای اینکه ایشان پیدا شود تلاش فراوانی شد تا اینکه مشخص گردید توسط شهربانی قم دستگیر شده‌اند.

دومین خاطره من مربوط می‌شود به سال ۱۳۵۶ که با ایشان برای تبلیغ در ماه رمضان به کاشان رفتیم نزد مرحوم آیت‌الله یثربی که از بزرگان حوزه علمیه کاشان بودند تا جایی مناسب برای تبلیغ مهیا کنند ولی چون ایران درالتهاب انقلاب بود گفتند: فعلا صبر کنید تاجای مناسبی مهیا شود ما همان روز با استاد به قم برگشتیم.

سومین خاطره من مربوط می‌شود به سال ۱۳۷۷ که اینجانب در رادیو قرآن بودم هفته‌ای یک روز از تهران به قم می‌رفتیم و مباحث قرآنی را ایشان بیان می‌کردند و ما ضبظ می‌کردیم ودر رادیو نشر می‌دادیم.

خطیب اصفهانی  ادامه داد: در زمان حیات آیت‌الله العظمی گلپایگانی، دارالقرآن وابسته به ایشان یک مسابقه در زمینه معارف قرآنی برگزار نمود که اولین جایزه آن با عنوان «اعجاز قرآن» به شادروان استاد حسن عرفان تعلق گرفت.

حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی اسماعیل‌پور در پایان در یک جمله حجت‌الاسلام والمسلمین استاد حسن عرفان را معرفی کردند و افزودند: خداوند متعال این عالم ربانی واین زبان گویای معارف وحیانی را باپیامبر اکرم (ص) وبا اهل‌بیت عصمت وطهارت (ع) محشور فرماید آمین یارب العالمین.

گفتگو از علیرضا برومند