معارفنا: نائب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم درگذشت مرحوم آیتالله هاشمی شاهرودی را ضایعهای جبرانناپذیر خواند و گفت: ایشان انسانی متفکر و خوشفکر بود که بر زوایای مختلف فقهی و علمی مسلط بود و آثار و تألیفات فراوان فقهی ایشان نشاندهنده عمق علمی و دانش سرشار در ارتباط با علوم دینی و اسلامی است.
به گزارش پایگاه تحلیلی معارفنا؛ آیتالله سید هاشم حسینی بوشهری، نائب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و عضو مجلس خبرگان رهبری، در گفتوگو با ایکنا درباره ویژگیهای شخصیتی و جایگاه علمی و مدیریتی مرحوم آیتالله هاشمی شاهرودی گفت: ارتحال عالم بزرگوار، حضرت آیتالله هاشمی شاهرودی حقیقتا ضایعهای جبرانناپذیر است. ایشان به لحاظ علمی در جایگاه رفیعی قرار داشت و از محضر اساتید بزرگی چون حضرت امام(ره)، مرحوم آیتالله سید محمد باقر صدر و آیتالله خویی در نجف اشرف کسب فیض کرد.
وی ادامه داد: در همان ایام ایشان جزو مبارزان انقلابی در مقابل رژیم بعث عراق بود و به خاطر این مبارزه دستگیر شد و تحت شکنجه قرار گرفت. خانواده ایشان هم یک خانواده مبارزه علیه حکومت بعثی بودند و در این راه سه بردار ایشان به شهادت رسید.
آیتالله حسینی بوشهری اظهار کرد: آیتالله هاشمی شاهرودی پس از کسب فیض علمی و اخلاقی از محضر اساتید و رسیدن به مقام عالی اجتهاد در سن ۲۷ سالگی به ایران برگشت و با نظر حضرت امام(ره) مسئولیتهایی را عهدهدار شدند که از جمله آن ارتباط بین حوزه علمیه قم و نجف بود و در ادامه آرام آرام مسئولیتهای مختلفی را در نظام جمهوری اسلامی بر عهده گرفتند.
نائب رئیس جامعه مدرسین بیان کرد: در کنار این مسئولیتها، ایشان صاحب کرسی درس بسیار پر رونقی در حوزه علمیه قم بود و به خاطر نوآوری، ذوق سرشار و خلاقیتی که در مبانی اجتهادی داشت فضلای زیادی از محضر ایشان بهره بردند. همچنین ایشان با طی مدارج علمی به یکی از مراجع تقلید تبدیل شدند.
آیتالله حسینی بوشهری درباره مسئولیتهای مهم آیتالله هاشمی شاهرودی گفت: ایشان دو دوره در مقام ریاست قوه قضائیه حضور داشت و در شورای نگهبان، مجلس خبرگان به عنوان مسئول دبیرخانه و نائب رئیس و در جامعه مدرسین یک عضو برجسته بود و در این اواخر از سوی رهبر معظم انقلاب ریاست مجمع تشخیص مصلحت را عهدهدار شد. از سوی دیگر به خاطر اعتماد مقام معظم رهبری به ایشان، به ریاست هیئت حل اختلاف قوا انتخاب شد چون معتمد همه مجموعهها و جریانها در نظام اسلامی بود.
دبیر شورای عالی حوزههای علمیه در پایان ابراز کرد: در مجموع ایشان انسانی متفکر و خوشفکر بود که بر زوایای مختلف فقهی و علمی مسلط بود و آثار و تألیفات فراوان فقهی ایشان نشاندهنده عمق علمی و دانش سرشار در ارتباط با علوم دینی و اسلامی است.
انتهای پیام